Ayva Çekirdeğinin Cilde Faydaları!

ayva ve güzellik, ayva çekirdeği maskesi, ayva çekirdeğinin faydaları, ayvanın faydaları, maske yapımı, doğal güzellik tarifi, peeling tarifi,

İşte sizler için, bu kış aylarında hazırlayabileceğiniz, doğal güzellik tarifi...

Ayva çekirdeğinin cilde faydaları öyle çok ki bu yazıyı okuduğunuzda,  artık kozmetik ürünlerine para dökmenize gerek kalmadığını göreceksiniz.. Ayva ana vatanı olan Anadolu'da yetişen ve içerinde protein, kalsiyum, sodyum, potasyum C vitamini barındıran sarı renkli, küçük çekirdekli büyükçe bir meyvedir. Meyvenin, çekirdeği, yaprağı, çiçekleri bir çok derde devadır. Özellikle eski Roma'da bir çok yerde kullanılmış, parfüm, cilt kürü ve benzeri yerlerde ayvadan faydalanılmıştır.

Ayva Çekirdeğinin Cilde Faydaları Nelerdir?

·         Ayva çekirdeğinin barındırdığı antioksidanlar sebebiyle, cildin pürüzsüz ve parlak olmasını sağlar.
·         Ciltteki koyu renkli kısımları, lekeleri, yara izlerini, sivilceleri giderir.
·         Ciltteki kırışıklıklara ve sarkmalara karşı da faydalı olduğu gözlemlenmiştir.
·         Uzun süreli kullanım sırasında cildi sıkılaştırır.
·         Özellikle hassa ciltlerde gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Ayva Çekirdeğinin Cilde Faydalarından Yararlanmak İçin Öneriler


Ayva Çekirdeği Maskesi Yapımı: Yediğiniz ayvaların çekirdeklerini atmıyorsunuz ve 10 gr kadar ayva çekirdeğini 1 bardak suya koyup jel kıvamına gelene kadar bekletiyorsunuz. Daha koyu bir jel elde etmek için daha az su kullanılabilir veya hazırlanan maskenin içine bal katılarak, kıvamı çok daha koyu ve etkili bir kreme dönüştürülebilir.Öte yandan, daha etkili bir cilt temizleyicisi elde etmek için de saf gül suyu kullanılabilir. Ayva çekirdeği maskesi, hassas bir cilde sahip olsanız bile kullanabilirsiniz. Evde hazırlanan bu doğal maskeyi, gönül rahatlığıyla, yüze yahut arzu edilen herhangi bir bölgeye sürülerek 15- 20 dk. beklendikten sonra ılık suyla durulanır, tertemiz, ferah, sıkı ve ışıl ışıl bir cildin keyfini doğal yollardan yaşayın. Düzenli olarak kullanıldığında belirgin bir ışıltıya kavuşmanız işten bile değil! Ayva çekirdeği ve su ile hazırlanan karışımın, Avrupa'da saç jölesi olarak kullanıldığı bazı kaynaklarda geçmektedir.
Ayvanın faydaları bunlarla da bitmiyor. Öksürüğe iyi geldiği ve ateş düşürücü bir etkisinin olduğu, ishalliğe faydalı olduğu, Mideyi ve bağırsağı güçlendirdiği, kalbe iyi gelip, çarpıntıyı hafiflettiği, kanı temizlediği ve karaciğeri çalıştırdığı, sinir sistemini güçlendirdiği, vücudun zindeleşmesini sağladığı, boğaz ağrılarına iyi geldiği bilinen faydaları arasındadır.


Share this:

JOIN CONVERSATION

    Blogger Comment

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Düşüncelerinizi Esirgemeyin :)